top of page
Search

10 невероятни предимства на домашната тренировка

Updated: Aug 29, 2023
Отминаха дните, когато фитнес беше единственото място, където можете да получите качествена тренировка. Кажете здравей на домашните тренировки!

Независимо дали искате:

✅ Подобряване на силата

✅ Изграждане на по-добра цялостна визия ✅ Изграждане на издръжливост ✅ Гъвкавост и мобилност ✅ Стягане на мускулите ✅ Отслабване

✅ Психическо разтоварване


Или всичко това наведнъж, можете да го направите в рамките на скромното си жилище. Домашните тренировки предлагат много удобства, освен ползите за физическото и психическото здраве. С малко оборудване и минимално количество пространство, можете да постигнете много, без да излизате от вкъщи.


Ето някои от ползите, които идват с домашните тренировки:

СПЕСТЯВА МНОГО ВРЕМЕ!

Представете си рутина, в която не е нужно да правите следното:

🔘 Опаковане на вашата фитнес чанта и всичко в нея 🔘 Шофиране до фитнеса

🔘 Засядане в трафик (ако фитнеса не е в непосредствена близост)

🔘 Търсене на място за паркиране, платения паркинг..

🔘 Изчакване на машини и съоръжения

🔘 Взимане на душ във фитнеса

🔘 Всички тези непознати хора и какво ли още не ..

Всичко, което трябва да направите е няколко крачки за да вземете постелката и ластика.


ТРЕНИРАЙТЕ СПРЯМО ВАШИЯ ГРАФИКПонякога животът е забързан, но тренировките у дома улеснява вмъкването на страхотни упражнения в натоварения ви график. Графикат на упражнения у дома е по-гъвкав, тъй като можете да тренирате, когато пожелаете. Независимо дали, когато децата спят, между работната почивка, след работа или рано, преди всички останали да са се събудили, вие решавате!


УДОБЕН Е ЗА ДЖОБА


Спестяването на пари е едно голямо предимство на тренировките в домашни условия. Спестявате пари от членски внос, паркинг, хавлия за фитнеса, дори дрехи за тренировка. С развитието на тренировките само с телесно тегло и ластици, всичко, от което се нуждаете, е малко пространство. Освен това ви спестява пари за гориво.


НАЛИЧНОСТТА НИКОГА НЕ Е ПРОБЛЕМ


Ако някога сте посещавали фитнес зала, вие сте запознати с чувството на неудовлетвореност от това някой да е на машината, от която се нуждаете или да липства дъмбела и да се задоволите с друго упражнение, защото уреда, който сте искали да ползвате, е зает. Едно от основните предимства на упражненията у дома е, че можете да планирате тренировките си около това, което имате, без да се съобразявате.


ХИГИЕНЕН ФАКТОР


Няма нищо по-неприятно от това да отидете до любимата си машина в студиото само за да откриете, че предишният потребител ви е оставил хубава локва пот. Гнусно!! Не е тайна, че повечето фитнеси не се поддържа, както би ни се искало. С тренировките от вкъщи, можете да имате по-добър контрол върху чистотата на вашето тренировъчно пространство.


БЕЗ ТЪЛПИ, САМО ТИДа влезеш в море от непознати и да се изпотиш може да бъде смущаващо.У дома не изпитвате такива неща, като например всички да ви гледат неразбиращо, докато опитвате ново упражнение. В повечето случаи това е само във вашата глава, но това не зназичи, че дискомфорта ще изчезне. Вкъщи сте само вие и дори да искате да опитате тази нова тренировка, никой не е там, за да ви съди или да даде някакъв безплатен съвет, който никога не сте поискали. ПЪЛНА ПОВЕРИТЕЛНОСТ!!!


ДОМАШНАТА СРЕДА ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ПО-КОМФОРТНА


Това е вашият дом; можете да го нагодите, както на вас ви е удобно. Избора на декора, температурата, упражненията, времето, музиката, вие сте шефът. Заредете хладилника с предпочитаните от вас закуски след тренировка и пуснете лубимата си песен . Домашната тренировка може да ви накара да се почувствате по-комфортно и да го превърнете в рутина!


ВИЕ ИЗБИРАТЕ МУЗИКАТА


Най-досадното нещо, когато тренирате във фитнеса, е да слушате музика, която изобщо не харесваш. Слушането на хубава музика, докато тренирате, не само намалява скуката, но също така може да помогне за подобряване на качеството на вашата тренировка, като увеличи издръжливостта ви и повиши настроението ви. Да си у дома ви позволява да пуснете музиката си толкова силно, колкото искате, преди съседите да извикат полиция. Ти си DJ!


НЯМАТЕ НУЖДА ОТ МОДЕРНО ИЛИ ФУНКЦИОНАЛНО ОБЛЕКЛО ЗА ТРЕНИРОВКА


Неподходящи чорапи, широка стара тениска, чифт износени панталони за йога… На кого му пука, когато тренирате у дома?! Тренировката е по-важна от външния вид и единственото нещо, за което трябва да се тревожите, е да се изпотите. Тренировката у дома ви позволява да се чувствате комфортно, без да бъдете съдени или зяпани, или поне така да го възприемате.СЕМЕЙСТВО, КОЕТО РАБОТИ ЗАЕДНО, ОСТАВА ЗАЕДНОЕдна от най-добрите причини да тренирате у дома е възможността да покажете на семейството си, че цените себе си и здравето си, давайки пример особено на по-младите. Превръщането на фитнеса в семейна афера е страхотна идея, тъй като упражненията повишават положителното настроение и ако другите членове на семейството тренират заедно с вас, може да бъде много забавно и дори по-продуктивно. Създайте среда, където цялото семейство може да прекарва време заедно, тренирайки, вместо да се занимавате с електронни джаджи или да бъдете на дивана пред телевизора.


Само защото сте във фитнес зала или фитнес студио не означава, че правите необходимото за себе си. С правилно изготвен тренировъчен и хранителен план спрямо целите и нуждите ви, може да се постигнат чудеса. Особено, когато до вас има професионалис, който ви помага и той е на един клик разстояние.
84 views0 comments

Comments


bottom of page